Efter at have arbejdet med WordPress i et utal af år, går det pludselig op for mig, at det jo for pokker var en decideret blog til at starte med. På trods af at WP kan så meget mere i dag, må blog-delen alt andet end lige, stadig være en vigtig motor. Det er lidt sjovt som WordPress overhalede bl.a. Joomla indenom med lynets hast, selv om Joomla stadig følger godt med den dag i dag. Dog vil jeg mene at WordPress er en del mere intuitiv, og nem at gå til for både begyndere og øvede, men det er lige så meget en smagsag.

WordPress kan som regel installeres med et enkelt klik, hos de gængse udbydere af webhoteller som one.com eller Simply. Min erfaring er dog, at man har lidt mere styring, ved selv at installere WordPress fra bunden, og det kræver kun et par klik mere.

Lad det være sagt med det samme, jeg er ikke super ekspert men almindelig bruger igennem de sidste 20 år. Måske er nogle af mine påstande noget vrøvl, men jeg har dog fået tingene til at lykkedes stort set hver gang.

Der findes et hav af fora, e-learning, videoer og alt mulig andet på nettet, så der er rig mulighed for at finde den metode som passer en bedst. Personligt har jeg altid kunnet bedst med “Learning-by-doing”, hvor jeg har prøvet mig frem. Det giver god læring, men kan til tider være tidskrævende og absolut ikke altid løsningen der er nem og ligetil. Til gengæld kan man ofte, som en bonus, lære andre ting sideløbende.